Fondurile europene accesate de IMM-uri in cadrul Programului Operational Regional pot fi nerambursabile in proportie de 100% din costurile eligibile ale proiectului, acoperindu-se astfel si cei 30% cat reveneau pana acum microintreprinderilor, conform anuntului facut de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Proiectele care vor beneficia de aceasta facilitate trebuie sa se incadreze intr-o valoare maxima de 200.000 de euro. Masura a primit deja aprobarea Comisiei Europene si ar putea intra in vigoare chiar si pentru cei care nu au semnat contractele de finantare, dar care au depus deja dosarele din noiembrie anul trecut.

O alta modificare a conditiilor este acceptarea doar a situatiei de profit in ultmul an si nu pentru ultimii doi, asa cum era pana acum.
Noul regulament de finantare nerambursabila in proportie de 100% functiona deja pentru proiectele din cadrul programelor Cresterea Competitivitatii Economice, coordonat de Ministerul Economiei, si Dezvoltarea Resurselor Umane, coordonat de Ministerul Muncii.

„Masura este buna pentru ca multe IMM-uri sunt decapitalizate si pentru ca, in momentul de fata, sunt mii de proiecte depuse la diverse autoritati de implementare a fondurilor structurale in stadiu de contractare finantare, dar pentru care microintreprinderile respective nu au gasit posibilitatea de a cofinanta cei 20-30% din proiect”, ne-a spus Ovidiu Niculescu, presedintele CNIPMMR, mentionand faptul ca cei ce vor sa puna o afacere pe picioare cu bani europeni trebuie mai intai sa vada daca firma este eligibila pentru ca nu toate categoriile sunt eligibile, tinand cont si de zonele pentru care se acorda fonduri, si sa vada daca proiectul in sine este eligibil.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro