Forum Invest il aduce in premiera la Bucuresti pe dr. Joseph Stiglitz (foto),  laureat al premiului Nobel pentru Economie, fost primvicepresedinte si economist sef al Bancii Mondiale, presedinte al Grupului de Consilieri Economici in administratia Clinton.

Solutii pentru criza

La invitatia Forum Invest, economistul momentului, Joseph Stiglitz, va prezenta in premiera pentru Romania, perspectivele economice globale  in contextul crizei financiare, la cea de-a 6-a editie a Forumului Finaciar Sud-Est European.

Pentru Stiglitz momentul actual al crizei reprezinta o oportunitate de a redesena traseul economic mondial: „Este timpul pentru un nou Bretton Woods! Este timpul pentru reforme dramatice in cadrul institutiilor existente si crearea unor noi organisme economice”.

„Generarea de platforme de discutii deschise este vitala in acest moment. Informatia cheie trebuie transmisa in timp util, pentru a reduce efectul de domino al crizei. Rapunsul sta in cooperarea dintre state”, apreciaza Stiglitz, referindu-se la intalnirea de la Bucuresti.

Mugur Isarescu in dialog cu Joseph Stiglitz

„Dezbaterile din cadrul Forumului Financiar vor oferi posibilitatea de a identifica cele mai bune modalitati de rezolvare a problemelor regionale curente si viitoare”, a declarat Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR.

Peste 300 de participanti din regiune a guvernatori, vice-guvernatori, ministri, directori ai institutiilor financiar-bancare, presedinti de companii –  pot intra  in dialog direct cu Joseph Stiglitz si Mugur Isarescu.

In studiile  publicate recent, Joseph Stiglitz afirma: „Ne confruntam cu o problema globala care are nevoie de participarea tuturor  statelor, nu doar a 7,8,13,20  tari. Trasarea unui nou set de reguli financiare este absolut necesara. Guvernele trebuie sa se implice mai mult in coordonarea la nivel macroeconomic si, de asemenea, in restructurarea rezervei monetare”.

Joseph Stiglitz este profesor in cadrul Columbia University. In 2001 a primit Premiul Nobel pentru Economie  pentru analizele asupra pietelor financiare utilizand modelul informatiei asimetrice si co-autorul Raportului privind Panelul Interguvernamental pe Schimbarile Climatice (1995), pentru care a primit Premiul Nobel pentru Pace. 

Forumul Financiar se afla la cea de-a 6-a editie si este organizat cu sprijinul special al Bancii Nationale a Romaniei, sub inaltul patronal al Parlamentului Romaniei si in colaborare cu AOAR si Casa Regala.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro