Directorul general Baumit Romania, Laurentiu Lupusor, a spus in exclusivitate pentru BaniiNostri.ro ca cele 5-10 procente crestere a vanzarilor la materialele de constructii in primul trimestru inregistrate de anumiti producatori din Romania nu arata o revenire a economiei, ci mai degraba o confirmare a faptului ca preturile au fost reduse ca urmare a scaderii costurilor.

„A fost in aceasta perioada o usoara crestere a vanzarilor la materialele de constructii, dar asta pentru ca am redus costurile de productie cat am putut de mult pentru a reduce preturile. Daca vor mai fi cresteri de preturi, vor fi doar ajustari in functie de cresterea costurilor cu transportul si materia prima. In rest, nu cred ca mai devreme de doi ani vom avea o crestere a preturilor la materialele de constructii”, ne-a mai spus acesta.

Baumit Romania a inaugurat astazi investitia de tip greenfield de 16 milioane de euro in unitatea de productie mortare uscate de la Bolintin Deal. Este cea de-a treia unitatea a producatorului austriac, ceea ce ridica productia anuala la 650 de mii de tone/an. Cota de piata a companiei pe acest segment este de circa 30%, in crestere de cand a inceput criza pentru ca unii jucatori de pe piata au fost obligati sa iasa, potrivit reprezentantilor companiei.

„De acum incolo, daca vom asista la cresteri ale producatorilor de materiale de constructii, vor fi de 5, maxim 10% pe an. Si asta pentru ca inca mai este mult de construit aici. In Austria, de exemplu, vorbim de cresteri anuale ale afacerilor nu mai mult de 1-2%”, ne-a mai spus Laurentiu Lupusor.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro