Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR a propus guvernului un pachet de masuri pentru revigorarea economiei. In viziunea sa, directiile principale sunt urmatoarele:
– combaterea evaziunii fiscale
– stimularea investitiilor
– reducerea cheltuielilor bugetare

In cadrul discutiilor referitoare la proiectul CONS-TEAM („Consolidarea mediului de afaceri din Romania prin intarirea capacitatii institutionale a organizatiilor patronale”), Nicolescu a declarat ca pentru stimularea investitiilor, se impune ca statul sa faca plata arieratelor catre companii in maxim 45 de zile, sa concesioneze o parte a lucrarilor pubilce catre domeniul privat si sa introduca un sistem de motivare a angajatilor administratiei publice care lucreaza cu fonduri europene.

De asemenea, seful CNIPMR considera ca se impune o reformulare a legii investitiilor, a legii parteneriatului public privat si implementarea unor legi noi, precum cea a holding-ului si cea a start-up-ului.

Potrivit datelor pe care le detine, in 2009 au fost inchise 195.751 de companii mici si mijlocii, in timp ce, in primul trimestru al acestui an, alte 32.000 de IMM-uri si-au suspendat activitatea sau au fost inchise. Din randul celor ramase, 80% au raportat probleme, in mod special faptul ca au acum doar rolul de generatoare de locuri de munca, fara a obtine profit net.

Prezent la lucrarile seminarului, Jean-Francois Roubaud, presedinte al organismului similar din Franta, numit Confederatia Generala a IMM-urilor (CGPME), a afirmat ca devalorizarea monedei euro este privita cu ochi buni de exportatorii francezi, care au simtit oportunitatea care li se ofera.

El a prezentat cateva dintre solutiile luate de guvernul de la Paris pentru sprijinirea IMM-urilor, printre acestea numarandu-se incurajarea creditarii si institutia mediatorului de credit, care se ocupa de cererile de creditare respinse de banci.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro