Din anuarul „40 de euromilionari sub 40 de ani” va face parte Oana Belu, care conduce Ostrovit, firma ce detine branul de vinuri „Domeniile Ostrov”.

Conduce o afacere de zeci de milioane. Drumul pana aici nu a fost unul usor, iar dificultati apar si acum. Mai bine zis mai ales acum, in perioada de criza.

Nu si-a propus sa devina viticultor, dar a ajuns. Viata si dezvoltarea afacerilor in timp au adus-o pe Oana Belu in pozitia actuala din fruntea companiei Ostrovit, care gestioneaza Domeniile Ostrov. A inceput cu pasi marunti in 1994, cand a infiintat o firma de comert, dupa ce a terminat Facultatea de Constructii. La inceput, firma comercializa legume si fructe, apoi si-a marit obiectul de activitate cu transport, investind intr-un parc auto. De la trei tiruri frigorifice luate in leasing, parcul auto s-a tot marit cu inca trei, inca trei… pana a ajuns la un total de 25 de tiruri.

Drumul spre succes
Comertul cu struguri a inceput in 1995, astfel incat in 1999 cunostea deja domeniul si era pregatita sa preia Ostrovit. in acea perioada era un IAS in pierderi care avea si 250 miliarde de lei vechi datorii la stat. Un an mai tarziu a ajuns actionar majoritar. „Am preluat societatea cu un oarecare grad de inconstienta. Am ajuns acum sa fim singura societate din judetul Constanta care si-a platit integral datoriile catre stat, a urmare a unei reesalonari. in prezent, compania este cu datoriile la zero si cu un protofoliu serios de investitii efectuate. Nu am avut niciodata ideea de a o dezvolta pentru a o vinde. Dupa ce am preluat-o mi-am dat seama ca afacerea va merge, deoarece Romania se afla intre primii producatorii de struguri din Europa si – avand aceasta traditie in spate –  nu aveam cum sa nu reusim. Am pastrat elanul si stacheta ridicata, astfel incat productia de pe aceasta podgorie sa fie de cea mai buna calitate si sa ii multumim pe consumatori”.

Succesul a venit si sprijinit de optimismul, elanul si increderea sa in colaboratori. „Sunt optimista in ceea ce priveste orice activitate in care pui suflet si pe care o poti dezvolta cu profesionalism. Sunt sigura ca societatea are un potential mare, de viitor, atat viticol cat si pomicol. in viitor speram ca si turistic”, spune ea.

Se uita cu incredere in viitor, apreciind ca romanii se vor indrepta mai mult spre consumul de vin, in special cel autohton. „Romanii se vor indrepta spre consumul de vin, pentru ca este un aliment care ne poate insoti in toate momentele importante din viata. De asemenea. vinul de calitate are chiar efect terapeutic, pentru ca ne ajuta in lupta de zi cu zi cu stresul, iar seara de seara un pahar de vin ne poate fi un prieten bun. Bineinteles, cada este un vin de calitate si natural, precum al nostru”.

In viata privata
In ceea ce priveste banii, este atat cheltuitoare cat si economicoasa. „Nu-mi place sa cheltuiesc fara sens. imi place sa fac cadouri si sa nu risipesc banii, sa nu fac cheltuieli peste masura”. Cadourile pe care le-a facut de-a lungul timpului au fost ca pret atat ieftine, cat si scumpe, dar nu foarte scumpe. „In primul rand trebuie sa semnifice ceva, sa-mi placa si mie si apoi sa-l vad asociat cu persoana respectiva”.

Fara putinta de tagada, la bauturi preferate pe primul loc este vinul. si o spune cu toata convingerea. „Vinul este cea mai buna alegere! Nu pot sa alte bauturi prea alcoolizate, iar sucurile contin prea mult zahar si ingrasa”.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro