Vilele nu au fost anul trecut primele pe lista optiunilor pentru sedii de firme. Noul context economic si obsesia pentru reducerea costurilor a schimbat optica firmelor in alegerea spatiilor pentru viitorul sediu.

De cateva luni, agentiile imobiliare observa, insa, ca situatia a inceput sa se schimbe. Proprietarii de vile au intuit noile cerinte ale companiilor si au devenit mai flexibili in ceea ce priveste adaptarea preturilor la piata si personalizarea spatiului la cerintele comerciale. „In actualele conditii in care exista o „obsesie a costurilor”,  vor reusi sa atraga chiriasi acele vile care le ofera clientilor in primul rand o chirie cat mai atractiva si costuri de intretinere cat mai mici”, considera Irina Petrescu, partener Esop.

Astfel, clientii cer tot mai multe detalii cu privire la utilitati si costurile de intretinere inca de la momentul prezentarii locatiei, spre deosebire de alti ani cand intrebarile erau destul de putine.
Dar vilele pot reprezenta alternative viabile daca anumite cerinte indispensabile sunt indeplinite, cum ar fi locatia usor accesibila cu o cenexiune buna la mijloacele de transport comun, imprejurimile care sa asigure securitate si sa creeze o imagine buna a companiei. De asemenea, sunt foarte importante spatiile renovate, daca sunt noi si daca finisajele sunt moderne. Intretinerea si impartirea camerelor trebuie sa fie buna, ceea ce presupune camere decomandate, cu cat mai putine holuri si anexe. Dotarile interioare care tin mai mult de confort, precum si locurile de parcare sunt si ele la fel de importante.

In ceea ce priveste partea financiara, un contract de inchiriere de 2-3 ani este putin probabil, data fiind previzionarea dificila a evolutiei economiei. ” La garantie nu trebuie renuntat, totusi,  pentru ca ea poate fi folosita in diverse situatii, ca atunci cand sunt intarzieri mari la plata chiriei, daca la sfarsitul perioadei contractuale sunt facturi neplatite sau pagube facute de chirias. Garantia poate sa fie in functie de spatiul inchiriat si profilul companiei care inchiriaza de circa 1-2 luni de chirie”, mai spune Petrescu.

Preturile variaza in functie de spatiu si zona. De exemplu, la vile si apartamente in vile in zona de centru-nord, preturile variaza intre 12 si 15 euro/mp, in vreme ce in zone semi-centrale, cum ar fi Calea Calarasi sau Unirii, preturile sunt de 10-12 euro/mp.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro