Tara noastra se clasa in cea de-a saptea luna a anului pe penultimul loc in Uniunea Europeana dupa utilizarea internetului de banda larga. Rata de penetrare este de 12,3 procente, in vreme ce media blocului comunitar este de 24%, conform ultimului raport dat publicitatii de Comisia Europeana.

Cu alte cuvinte, in Romania putin peste unul din zece beneficiaza de un abonament la o linie de acces internet broadband. Si aici ne putem „lauda” ca mai este cineva in spatele nostru. Bulgaria ocupa ultimul loc la o diferenta mica, cu o rata de penetrare de 11,9%.

Olanda si Danemarca isi pastreaza pozitiile de lideri mondiali pe piata serviciilor de banda larga, 40% din populatiile lor beneficiind de conexiune in banda larga.
Statele Unite ale Americii, conform statisticilor OCDE din mai 2009, au atins o rata de penetrare de 25,8%, in ceea ce priveste internetul de banda larga, dar nici pe departe nu se afla printre primele locuri din lume. Noua tari din UE trec de acest nivel.
In prezent, in UE exista circa 120 milioane de linii fixe de banda larga.

In ceea ce priveste rata de penetrare a internetului mobil de banda larga, aceasta a ajuns la 4,2%. In Romania, se situeaza la un nivel de 2,1%.
Austria este tara cu cea mai mare proportie de raspandire a serviciilor mobile broadband, 13,8%.

Vitezele de descarcare au crescut si ele fata de anul trecut. Patru din cinci linii au viteze de 2 megabiti pe secunda, cu cinci procente in crestere fata de 2008. In Romania, aproape una din doua liniile fixe de internet broadband au viteza de descarcare de cel putin 10 Mbps pe secunda.
Digital Subscriber Line (DSL) ramane in continuare cea mai raspandita tehnologie de acces broadband din Europa, cu 94 milioane de linii.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro