Veniturile femeilor la nivel global se asteapta sa atinga 18 trilioane de dolari in 2014, cu o crestere de 5 trilioane de dolari fata de veniturile actuale, potrivit estimarilor Bancii Mondiale.

Cresterea puterii economice a femeilor reprezinta o tema de interes pentru companii, este o piata de care se pot folosi pentru a-si creste veniturile. Femeile nu au o relatie buna cu serviciile financiare cum sunt ibankingul sau asigurarile si consultanta. Pentru ca sunt mari consumatoare de „shopping”, bancile ar putea profita de acest lucru prin imbunatatirea serviciilor oferite si crearea unor modalitati mai simple de incheiere a contractelor si formarea unui mediu relational mai placut.

In prezent, femeile cheltuie 20 de trilioane de dolari anual, cifra care va creste in urmatorii patru ani la 28 de trilioane. Se poate conta pe fetele de bani gata care achizitioneaza multe produse de frumusete, imbracaminte si cheltuiesc bani in cluburi si restaurante. De asemenea, multe femei de 30-35 de ani au cheltuit mai multi bani decat s-a prevazut pentru situatia de criza in care ne aflam, ne asigura Shain Rein, director al China Market Research Group.

Pentru prima data in istorie numarul femeilor angajate este egal cu cel al barbatilor si este foarte posibil ca roata sa se intoarca in favoarea reprezentantelor sexului.. slab. Faptele arata ca ele sunt platite mai prost decat barbatii si ajung mult mai greu in pozitii leader intr-o companie. Prejudecatile isi spun cuvantul in multe cazuri atunci cand angajatorul alege intre un barbat si femeie. Din pacate femeile au fost cele care au pierdut mai multe locuri de munca decat barbatii odata cu instalarea crizei economice.

Alte studii arata ca femeile se pricep mai bine la gestionarea banilor decat barbatii si ii organizeaza mai bine pe categorii de cheltuieli. Ele au o tendinta mai mare sa ii cheltuiasca, dar poate tocmai pentru ca ii organizeaza mai bine si astfel le raman mai multi bani de buzunar. Cert este ca sumele cheltuite de femei sunt mai mari decat cele cheltuite de barbati deci sunt o sursa de venit profitabila pentru foarte multe companii. Lucruri pe care barbatii le considera putin utile, cum sunt zecile de ore petrecute intr-un salon de cosmetica, operatiile estetice sau hainele-scot din buzunarul femeilor sume mari in fiecare an.

Citeste mai mult pe: Lady4ever.ro

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro