Conform unei analize realizate de portalul Imobiliare.ro, apartamentele cu trei camere au suferit corectii la preturile cerute de catre proprietari, pentru a se putea apropia cat mai mult de cerintele programului „Prima Casa”. Astfel, in Bucuresti, preturile de plecare au ajuns pentru locuintele construite inainte de Revolutie la o medie de 1.225 euro/mp, adica 87.000 euro pentru o medie de 71 mp. Chiar si asa, cererea mica a dus unele oferte din Titan, Berceni, Brancoveanu sau Drumul Taberei, de exemplu, la preturi ce se califica si in programul „Prima Casa”.

In Brasov, pretul mediu a ajuns la 933 euro/mp, adica 70.000 euro pentru o medie a suprafetei de 75 mp. In zone precum Tractorul, Astra sau Calea Bucuresti, exista pe piata oferte apropriate de programul guvernamental.
Capitala Ardealului are preturi unitare de strigare pentru apartamentele de tri camere de 1.108 euro/mp, oferte mai ieftine fiind in zonele Gheorgheni si Marasti.
In Constanta, pretul pentru o suprafata medie de 70 mp a ajuns la 65.000 euro, agentii imobiliari considerand ca in realitatea poate scadea si mai mult la negociere.

Iasiul are un ritm mai lent de reducere a preturilor, asta pentru ca deja fusese o cadere in primul trimestru. Astfel, s-a ajuns la un pret unitar cerut de 929 euro/mp. Apartamentele cele mai ieftine se afla in zonele Tatarasi, Nicolina sau Dacia.
Capitala Banatului a atins pragul de 1.000 de euro/mp, tendinta de scadere intensificandu-se odata cu anuntarea programului „Prima Casa”.
„In ciuda unor semne de revenire a pietei in luna mai, tendinta de scadere este evidenta si in trimestrul al doilea in toate orasele mari din tara. Dupa luni de asteptare fara rezultate concrete, foarte multi proprietari isi pun acum sperante in programul guvernamental Prima Casa si stabilesc preturile astfel incat, in urma negocierilor aferente, apartamentele lor sa se poata califica. Nu trebuie sa ne surprinda faptul ca in toate orasele mari din tara, inclusiv in Bucuresti, exista pe piata chiar si apartamente cu trei camere la 60.000 euro, lucru greu de imaginat in urma cu un an”, sustine Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro