Preturile apartamentelor au scazut in acest an, ajungand la minime record, potrivit datelor furnizate site-ul anunturiparticulari.ro. Expertii imobiliari spun ca nu este exclus ca preturile sa mai scada in perioada urmatoare.
O garsoniera confort I, intr-o zona buna, costa aproximativ 60 mii de euro. Asa suna tot mai multe oferte de pe piata imobiliara. Adica oferta s-a dat inapoi cu un an, pentru ca si anul trecut, in noiembrie, tot atat am fi platit.
Si in cazul apartamentelor cu 2, 3 sau 4 camere sunt scaderi semnificative ale preturilor. Potrivit monitorizarii publicate de site-ul anunturiparticulari.ro, cu 80 mii de euro puteti cumpara un apartament bun de 2 camere, cu 90 de mii de euro unul de 3 camere, iar apartamentele cu 4 camere din cartiere precum Rahova si Berceni sunt evaluate la 110 mii de euro.
In ciuda scaderii preturilor, vanzarile merg. De exemplu, daca in octombrie 2007 au fost scoase la vanzare mai putin de 1.000 de apartamente cu 2 camere, in octombrie anul acesta au fost peste 1.200.
Pentru realizarea acestei statistici, a fost monitorizata presa centrala si site-urile de profil si au fost luate in calcul doar ofertele din Bucuresti, publicate de persoanele particulare.
Dincolo de aceasta monitorizare facuta de compania mentionata, in cercetarile facute de baniinostri.ro am descoperit ca piata nu este chiar moarta definitiv. Sunt multi oameni cu bani care asteapta sa scada si mai mult pretul, pentru a cumpara, ca investitie, terenuri, apartamente, case. Ei urmaresc zone in dezvoltare sau zone sarace, pentru a cumpara foarte ieftin cu scopul inchirierii. In ceea ce priveste bancile, acestea privesc cu interes soarta fiecarei ramuri economice. Creditele au inceput sa isi reia un curs timid. Atat BRD, cat si BCR au inceput sa dea drumul la credite, cu mare prudenta si cu costuri destul de piperate, insa cei mai vizati deocamdata sunt functionarii publici, cei din managementul companiior de telefonie mobila si cei care lucreaza in domeniul energetic.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro