In ulitmul an si jumatate, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor confiscate abuziv de regimul comunist a primit circa 10.000 de cereri de despagubiri, cele mai multe in numerar, peste 7.870. Acestea cumuleaza circa 1,1 miliarde lei, in vreme ce alte 1.845 de dosare sunt pentru despagubiri in numerar si actiuni la Fondul Proprietatea, de aproape 4,78 miliarde lei valoarea totala.

Numarul proceselor intentate ANRP de catre fostii proprietari pentru intarzierea platilor a crescut si el cu 70% in ultima luna. „Daca pana in luna februarie, numarul proceselor intentate ANRP pentru intarzierea platilor despagubirilor fostilor proprietari ai imobilelor nationalizate era redus, in prezent volumul acestor cauze a crescut semnificativ, intrucat autoritatea intarzie plata din lipsa fondurilor alocate de Ministerul Finantelor”, au spus pntru NewsIn reprezentantii ANRP.

MF a acordat Autoritatii circa 21 milioane lei la inceputul acestui an, reprezentand doar 2,6 procente din cele 816,4 milioane necesare. Din cauza volumului mare de procese itentate, departamentul juridic al autoritatii a ajuns in momentul de fata in situatia de a nu mai face fata.

Numarul actionarilor persoane private la Fondul Proprietatea a ajuns luna trecuta la 2.164, cu 31,72 procente detinute. Profitul Fondului a fost anul trecut de 467,7 milioane lei, in crestere cu 50% fata de anul precedent, la o cifra de afaceri de aproape 525 milioane lei.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro