Un studiu facut de Leeds University Business School la comanda institului UK Trade and Investment arata ca partenerii comerciali traditionali ai Marii Britanii se vor schimba dramatic. Studiul sugereaza ca tariile favorite pentru a ocupa cele mai bune pozitii in topul schimburilor comerciale cu Marea Britanie sunt China, pe primul loc, India pe locul trei si Romania pe locul sapte. Singura tara vest Europeana inclusa este Suedia.

„Modelele de comert se schimba in intreaga lume iar intreprinderile britanice vor trebui sa se adapteze” spune ministrul britanic pentru comert, investitii si mici afaceri, Mervin Davies (citat de Morningstar.com). Profesorul Peter Buckley de la Universitatea pentru Afaceri Internationale (CIBUL) este de parere ca rezultatele studiului au fost surprinzatoare,aratand cat de repede se poate schimba lumea in urma situatiilor generate de criza financiara.”Nu ne-am fi asteptat ca unii dintre vecinii nostri cei mai apropiati si parteneri comerciali precum Franta, Germania si Spania, sa fie inlocuite de zone de business din fostul bloc comunist ca Ucraina si Romania, si asta in numai 5 ani”. 

Citeste mai departe:

http://www.newsroom.uktradeinvest.gov.uk/~/content/telecomms-radiocoms-broadcasting-equipment/trading-places-wheres-hot-and-wheres-not-for-uk-pl.ashx

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20100212-710775.html?mod=WSJ_World_MIDDLEHeadlinesAsia

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro