Nouriel Roubini a spus in cadrul Forumului Financiar organizat de Forum Invest ca pietele imobiliare din tarile dezvoltate precum Germania, Marea Britanie sau Spania nu vor avea parte de o revenire brusca.

„Explicatia se gaseste in faptul ca, in cazul ca va fi reluata totusi creditarea, tot trebuie sa aiba loc un deleverage (n.r. reducere a supraindatorarii). Ori pietele s-au dezvoltat si se dezvolta pe baza creditelor”, a spus Roubini.
Acesta considera ca si China va fi obligata in curand sa faca fata unei scaderi a pietei imobiliare, numai ca acolo impunerea unor decizii politice va fi mai usoara datorita regimului autoritar.

„In vreme de bula, toata lumea e fericita pentru ca oamenii isi pot cumpara usor case, cu credite acordate usor, politicienii sunt si ei fericiti pentru ca economiile cresc foarte repede, agentii de intermedieri financiare si imobiliare fac profituri mari si tot asa. Acum, in ceea ce priveste Romania, conditiile de creditare s-au inasprit si se vor mentine asa pentru ca multe banci provin din zona euro.”

Nouriel Roubini vede revenirea tarilor precum SUA si Germania in forma de U, in vreme ce pentru tarile emergente din Asia si America Latina va fi mai rapida, in forma de V.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro