Companiile traditionale de linie, prezente la nivel local, aduc, in primele luni ale acestui an, oferte care concureaza cu cele ale operatorilor low-cost, mult mai ieftine decat in alte perioade, pentru a atrage un numar mai mare de pasageri.
Astfel, TAROM, compania nationala de transport, a pus in vanzare bilete la preturi care pornesc de la 34 euro, dus-intors, pentru cursele interne Bucuresti-Bacau si de 53 euro, pentru Bucuresti-Cluj. Totodata, operatorul aerian a lansat o oferta speciala si pentru destinatia Salzburg, cu tarife care incep de la 128 euro cu toate taxele incluse.
„Ianuarie si februarie sunt luni in care traficul este mai scazut fata de alte luni. De aceea, am considerat ca trebuie sa atragem pasagerii cu promotii noi”, au spus reprezentantii TAROM.
De aceeasi parere este si Alexandru Dobrescu, directorul general al Air France KLM, care considera ca prinele trei luni ale anului sunt, in general, caracterizate printr-un trafic mai redus, motiv pentru care „este o abundenta” de oferte speciale si promotii lansate de companiile aeriene. „Desigur, traficul de pasageri este in general mai scazut comparativ cu anul 2009, insa aceasta tendinta s-a manifestat pe toata perioada anului trecut. Se poate spune ca inceputul lui 2010 nu este diferit”, a spus Dobrescu. Astfel, Air France KLM a pus in vanzare bilete catre Amsterdam care pot fi achizitionate de la 139 euro dus a intors, cu toate taxele incluse. Aceasta oferta este valabila pana la 5 februraie. Totodata, cei care vor sa mearga la New York isi pot face rezervari, tot pana pe 5 februarie, la tarife care incep de la 549 de euro.
Astfel de reduceri au fost aduse inca din decembrie, anul trecut, pentru romanii care si-au dorit sa-si petreaca sarbatorilor in strainatate. De exemplu, Carpatair a suplimentat programul de zboruri pentru cele mai solicitate destinatii din perioada de iarna, cu opt rute din Timisoara, spre Venetia, Bergamo, Roma, Verona, Bologna, Chisinau, Iasi si Lviv.
Analistii din piata spun ca industria aeriana din Romania va continua sa creasca si anul acesta, chiar daca va fi un an de criza. Crseterea nu va fi insa la fel de evidenta in cazul companiilor traditionale. Cu toate acestea, directorul de comunicare al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, mizeaza pe o crestre a traficului, chiar incepand de luna viitoare, adusa in principal de operatorii care promoveaza tarife de low-cost, precum si de cele doua noi companii care vor incepe sa opereze, Meridiana si Niki Lauda.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro