Seful Microsoft Romania a afirmat ca noul sistem de operare, Windows7, va avea in noua luni de la lansare undeva in jurul a 19 puncte procentuale cota de piata.

„In prezent, WindowsVista are tot 19% dupa estimarile noastre, fata de celelalte sisteme de operare folosite in Romania. Cred ca in noua luni noul sistem lansat va ajunge la aceeasi cota de piata”, a spus Calin Tatomir, CEO Windows Romania.
Acesta a mai adugat ca se intentioneaza ca un numar cat mai mare de sisteme sa fie livrate preinstalate.

O explicatie a cresterii cotei de piata intr-un timp relativ scurt a fost data si de Jean-Philippe Courtois, presedinte Microsoft International. „W7 poate functiona si pe pc-uri mai vechi pentru ca are nevoie de resurse mai mici decat sistemele precedente. Deci oamenii de afaceri vor trece foarte usor la folosirea lui”.

Conform statisticilor realizate de StatCounter, in Romania Windows XP este folosit de circa 85% dintre utilizatori, iar W7 de aproape doua procente.
In lume, XP este folosit de catre circa 71,5% dintre utilizatori, Vista de 21,34%, MacOSX de 4,1%, iar Win7 de 0,85%.

MS lanseaza pachetul Windows7, Windows Server 2008 RC si Exchange Server 2010. Acestora le vor urma Office 2010+SharePoint 2010 si Windows Azure, sistem de operare pentru cloud computing (n.r. grup de servere).

Potrivit unui studiu IDC, companie specializata in consultanta pentru piata IT&C, la comanda Microsoft pentru economiile a 52 de tari, inclusiv Romania, pentru fiecare leu realizat de MS in tara noastra in acest an, firmele din ecosistemul companiei IT americane vor realiza 6,38 lei. Acest lucru inseamna un volum total al veniturilor companiilor, conform studiului mentionat, de 2,6 miliarde de lei.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro