Circa 62% dintre cei ce doresc sa cumpere un apartament in Capitala opteaza pentru un imobil vechi fata de un apartament nou construit.

Potrivit unui studiu realizat de compania Daedalus Millward Brown, 76,2% prefera chiar un apartament vechi dar din interiorul orasului decat unul nou dar in afara.
Dintre cei aflati in cautarea unei locuinte, 72,5% vor un apartament, restul optand pentru o casa, o vila sau un teren pentru constructia unei case in regim propriu.
Apartamentele cu doua camere raman cele mai cautate, cu 47,9% dintre optiuni. Acestea sunt urmate de locuintele cu trei camere cu 29,4% proportie din preferinte. Garsonierele ocupa o pozitie slaba cu 17,1% urmate de apartamentele cu patru sau mai multe camere cu circa 5,6 puncte procentuale.

In ceea ce priveste modalitatea de achizitionare, 55,6% dintre optiuni sunt pentru o forma de credit, in vreme ce 40% prefera cash-ul. Restul de aproape cinci procente cauta o alta modalitate de plata.

Tendinta de mutare de la o locuinta la o alta cu mai multe camere este strans corelata cu varsta si statutul familial. Astfel, pana la aproximativ 44-45 de ani se incearca trecerea la o locuinta mai mare, in timp ce dupa aceasta varsta se inverseaza tendinta odata cu plecarea copiilor din casa parintilor.

Studiul Daedalus a fost realizat pentru portalul agentie.net pe un esantion de 941 de persoane, cu varste de peste 18 ani din Bucuresti, in perioada 15 septembrie – 2 octombrie.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro