Premierul Emil Boc ar trebui sa-si tina promisiunea legata de eliminarea impozitului forfetar pentru IMM-uri, a declarat Neculai Vitelaru, vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
„Domnul Boc a spus ca gata, a fost facuta ‘deratizarea’ nu mai trebuie impozit forfetar. Prin ‘deratizare’ dansul intelege si miile de start-up-uri ale tinerilor din Romania care au dat faliment anul trecut”, a afirmat Vitelaru in cadrul unei conferinte de presa.
Tema conferintei a fost legata de suspendarea impozitului forfetar in cazul IMM-urilor, pe fondul cresterii alarmante a numarului de falimente. Potrivit presedintelui CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, ministrul de finante Sebastian Vladescu a declarat ca va lua in considerare recomandarile agentiei privind scoaterea acestui impozit. „Macar daca va ramane, sa fie aplicat in functie de niste criterii economice si sociale riguroase”, a afirmat Nicolescu.
In plus, potrivit Anei Bontea, director in cadrul CNIPMMR, anul 2010 se anunta unul extrem de greu pentru IMM-uri, dupa ce in 2009 s-au inregistrat aproape 200.000 de falimente. „Aproape toate analizele arata ca vom avea o crestere de 20% a numarului de falimente in acest an”, considera Bontea.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro