Spre deosebire de alti miliardari, Zoltan Teszari a preferat sa iasa foarte putin in public. Asa a facut si Sorin Ovidiu Vantu. Initial necunoscut la fata marelui public, a inceput sa iasa atunci cand a ajuns la un nivel la care a apreciat ca poate sa se expuna. Daca initial Vantu era o rara avis a televiziunilor, doar Marius Tuca reusind sa-l primeasca intr-o emisiune in direct in urma cu aproape zece ani, in prezent Vantu nu numai ca apare cu o oarecare frecventa in presa, dar este si patron in domeniul media.

Nu stim daca enigmaticul Teszari va tece la un moment dat in zona media, dar pana acum este discret, dupa reteta Vantu. Este atat de discret, incat imaginile in care apare sunt foarte rare. Fotografii profesioniste de data recenta nu exista. Ziaristii maghiari de la aMagyar Narancsa au incercat sa gaseasca o poza din vremea in care era sportiv si nu au reusit.

A inceput afaceri chiar din momenul zero, mai exact din 1990. Pe atunci avea doar o toneta de inghetata in fata unei biserici catolice si planuri mari. A avansat apoi in domeniu, devenind producator de cornete si concentrate. Succesul nu a venit insa din acest domeniu, ci din televiziunea prin cablu. Initial, avea o firma de electronice care colabora cu televiziunea locala din Oradea, TVS. Teszari s-a asociat cu o firma de cablu din Brasov, dupa care a cumparat TVS in 1995, punand astfel bazele RCS. Apoi a cumparat Terra Sat. Cum dintr-o afacere s-a dezvoltat alta, Teszari a creat in 1998 providerul de internet RDS. Piata a avut cresteri galopante in anii 90 si l-a propulsat in zona milionarilor in euro.

Copyright © 2016 ComisiaRosiaMontana.ro